+36 70 123 4567 / kapcsolat@webaruhazneve.hu
A képek csak illusztrációk.

Műa. Csíráztató tál, 3 részes

Kiszerelés: 0 db
Méret: 15 x 15 x 11 cm
Készlet: Rendelhető
Cikkszám: 5999884943037
1 990 Ft
Nettó: 1 567 Ft +áfa




Betöltés...

Mennyiség:
 db
Rövid ismertető:

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

SZIGORÚAN CSAK ÉTKEZÉSI CÉLRA ALKALMAS, BIO MAGOKAT CSÍRÁZTASSUNK, amelyek gyógynövény és élelmiszer boltokban kaphatók. Sok esetben nem csak a csávázott vetőmag, hanem a piacokon vásárolt ?sima? mag is komoly problémákat okozhat, mivel ezeket néha vegyszerekkel kezelik penészesedés és rovarok ellen.

-MOSÁS: A magokat tegyük az egyik lukacsos edénybe, vagy szűrőbe és folyóvíz alatt alaposan mossuk le.

-ÁZTATÁS: A tisztára mosott magokat öntsük át az alsó, zárt aljú tálkába, majd engedjünk rá annyi vizet, hogy az bőven ellepje. Az áztatás addig tartson, amíg a magok szemmel láthatóan meg nem duzzadnak. Átlag 1-1 nap. A vastagabb héjúak (tökmag, napraforgó, stb.) áztatása még hosszabb időt igényel (1-2 nap).

-CSÍRÁZTATÁS: A megduzzadt szemeket  helyezzük át az  egyik  lukacsos tálba és  folyóvíz alatt öblítsük le. Öblítés után a maggal teli lukacsos edénykét tegyük a vízzel teli zártaljú edényre. Az öblítést naponta min. 2-3 alkalommal ismételjük meg, amely a nyákosodást előzi meg és a csírák fejlődéséhez biztosít vizet. A magoknak szükségük van arra, hogy enyhe párában legyenek, ezért helyezzünk rájuk egy másik lukacsos tálkát, vagy takarjuk le egy egyszerű tányérral. Ha a csírák penészesednek, akkor esetleg próbáljunk meg ?fedő? nélkül csíráztatni, sűrűbben öblíteni a csírákat, vagy szellősebb, pár fokkal hűvösebb helyre tenni a tálat. A csomagban több lukacsos tálka is található, ez lehetővé teszi, hogy egyszerre, nagyobb mennyiségű, vagy többféle magot csíráztassunk egy időben, egymás fölött.

-CSÍRÁZTATÓ TÁL ELHELYEZÉSE: Világosban a csírák sötétebb zöld színűek lesznek, C-vitaminban és karotinban sokkal gazdagabbak, mint a sötétben tartott társaik. Ügyeljünk arra, hogy a nap közvetlenül ne süsse a maggal teli tálat, mert a napsütéstől megfőhetnek, tönkremehetnek benne a csírák.

-IDEÁLIS CSÍRÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET: mag fajtájától függően: 17-25 °C között.

-CSÍRÁZTATÁS IDŐTARTAMA: Felhasználástól függően 3 naptól akár egy-két hétig is tarthat. Ha búzafüvet nevelünk, akkor a csíráztatás, hajtatás eltarthat 4-5 hétig is.

-CSÍRÁK FELHASZNÁLÁSA: Nyersen, sütve, vagy főzveMagostól, vagy mag nélkül. Fontos tudnunk, hogy a csírák nyersen, friss állapotban tartalmazzák a legtöbb hasznos tápanyagot. Penészes, rothadt, kellemetlen szagú csírákat soha ne együnk.

-CSÍRÁK TÁROLÁSA: Nyersen hűtőben (akár 1-2 hétig is), vagy alacsony hőfokon (40-50 °C) történő szárítás után, zárt dobozban.

Termékismertető

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

SZIGORÚAN CSAK ÉTKEZÉSI CÉLRA ALKALMAS, BIO MAGOKAT CSÍRÁZTASSUNK, amelyek gyógynövény és élelmiszer boltokban kaphatók. Sok esetben nem csak a csávázott vetőmag, hanem a piacokon vásárolt ?sima? mag is komoly problémákat okozhat, mivel ezeket néha vegyszerekkel kezelik penészesedés és rovarok ellen.

-MOSÁS: A magokat tegyük az egyik lukacsos edénybe, vagy szűrőbe és folyóvíz alatt alaposan mossuk le.

-ÁZTATÁS: A tisztára mosott magokat öntsük át az alsó, zárt aljú tálkába, majd engedjünk rá annyi vizet, hogy az bőven ellepje. Az áztatás addig tartson, amíg a magok szemmel láthatóan meg nem duzzadnak. Átlag 1-1 nap. A vastagabb héjúak (tökmag, napraforgó, stb.) áztatása még hosszabb időt igényel (1-2 nap).

-CSÍRÁZTATÁS: A megduzzadt szemeket  helyezzük át az  egyik  lukacsos tálba és  folyóvíz alatt öblítsük le. Öblítés után a maggal teli lukacsos edénykét tegyük a vízzel teli zártaljú edényre. Az öblítést naponta min. 2-3 alkalommal ismételjük meg, amely a nyákosodást előzi meg és a csírák fejlődéséhez biztosít vizet. A magoknak szükségük van arra, hogy enyhe párában legyenek, ezért helyezzünk rájuk egy másik lukacsos tálkát, vagy takarjuk le egy egyszerű tányérral. Ha a csírák penészesednek, akkor esetleg próbáljunk meg ?fedő? nélkül csíráztatni, sűrűbben öblíteni a csírákat, vagy szellősebb, pár fokkal hűvösebb helyre tenni a tálat. A csomagban több lukacsos tálka is található, ez lehetővé teszi, hogy egyszerre, nagyobb mennyiségű, vagy többféle magot csíráztassunk egy időben, egymás fölött.

-CSÍRÁZTATÓ TÁL ELHELYEZÉSE: Világosban a csírák sötétebb zöld színűek lesznek, C-vitaminban és karotinban sokkal gazdagabbak, mint a sötétben tartott társaik. Ügyeljünk arra, hogy a nap közvetlenül ne süsse a maggal teli tálat, mert a napsütéstől megfőhetnek, tönkremehetnek benne a csírák.

-IDEÁLIS CSÍRÁZTATÁSI HŐMÉRSÉKLET: mag fajtájától függően: 17-25 °C között.

-CSÍRÁZTATÁS IDŐTARTAMA: Felhasználástól függően 3 naptól akár egy-két hétig is tarthat. Ha búzafüvet nevelünk, akkor a csíráztatás, hajtatás eltarthat 4-5 hétig is.

-CSÍRÁK FELHASZNÁLÁSA: Nyersen, sütve, vagy főzveMagostól, vagy mag nélkül. Fontos tudnunk, hogy a csírák nyersen, friss állapotban tartalmazzák a legtöbb hasznos tápanyagot. Penészes, rothadt, kellemetlen szagú csírákat soha ne együnk.

-CSÍRÁK TÁROLÁSA: Nyersen hűtőben (akár 1-2 hétig is), vagy alacsony hőfokon (40-50 °C) történő szárítás után, zárt dobozban.

Mások ezt tették vele a kosárba

430 Ft
339 Ft +áfa
72 Ft / db
350 Ft
276 Ft +áfa
7 Ft / db
990 Ft : 699 Ft
550 Ft +áfa
29 Ft / db