Évelő levélzöldség, 3-4 évig hagyhatjuk egy helyben. Levelei vastagok, 20-22 cm hosszúak, lándzsa alakúak. Kora tavasszal és késő ősszel adja a legnagyobb termést. Friss fogyasztásra és mélyhűtésre alkalmas. Salátának, levesnek és főzeléknek is kiváló.
Vetés: tavasszal III-IV és ősszel VIII-IX, 30 cm sortávolságra. Kelés után 10 cm tőtávolságra ritkítjuk. Vetésmélység 0,5-1 cm. Optimális csírázási hőmérséklet 15-18°C. Nagyon apró magja van, jól előkészített, aprómorzsás talajba vessük. Szedés: tavasszal IV-VI, ősszel IX-X. Tipp: a sóska növeli a szervezet védekező képességét, vértisztító hatása van. Kora tavasszal az első friss vitaminforrás a szervezetünknek.
Tartalma cca. 25-30 folyóméter vetésére elegendő.