Kiváló minőségű, bőtermő, jó ízű fajta. A gumó hengeres, középnagy méretű (15 cm hosszú), külső héja fényes, sötétvörös. A húsa egyszínű vörös, finomszerkezetű, jól szeletelhető. Tenyészideje 130 nap.
Vetés: V-VI. hó között, 2-3 cm mélyen. Sortávolság: 30 cm. Tőtávolság: 10 cm. Optimális csírázási talajhőmérséklet 18-20°C. Szedés: VIII-IX Tipp: 1. A téli hónapokra a cékla hosszabb időre tárolható nedves homokban. A leveleit távolítsuk el, de a kis sziklevelet hagyjuk meg, különben magszárat hoz. 2. A céklát héjastól főzzük fedő alatt, kis lángon. Ha a cékla főzővizébe egy kevés cukrot teszünk, nem veszti el a színét.
Tartalma cca 15-20 folyóméter vetésére elegendő.