Kizárólag a lombjáért termesztjük, gyökere vékony, elágazó. Levelei sűrű állásúak és csipkézett szélűek. Jól bírja a többszöri vágást, gyorsan regenerálódik. Levesek, hidegtálak, burgonya és mártások ízesítője. Ne főzzük, a kész ételhez adjuk!
Vetés: III-IV, 25 cm sortávolságra. Kelés után 4-5 cm tőtávolságra ritkítsuk. Vetésmélység 1-2 cm. Optimális csírázási talajhőmérséklet 12-15°C. A petrezselyem nagyon lassan (3-4 hétig) csírázik. A vetést kelésig tartsuk állandóan nedvesen! Szedés: VI-X. Tipp: szedjünk fel egy pár tövet ősszel, ültessük cserépbe és helyezzük ablak közelébe. Egész télen friss zöldséglevelet szedhetünk.
Tartalma cca. 20 folyóméter vetésére elegendő.